Sverres frokostvafler

Disse vaflene er gode med all slags pålegg!

Denne oppskriften fikk jeg av Sunniva og Sverre, som er med i fellesskapet vårt her i Diabetescoachen. Så mange takk for at de ville dele en av sine favorittoppskrifter med oss. Gjør gjerne det du også! Slik kan flere få glede av den gode og sunne maten, i tillegg til at det er spennende og morsomt å prøve nye oppskrifter.

Disse vaflene er gode både til hverdags og helg. De holder deg godt noen dager i kjøleskap og kan fryses.

Tips! Frys ned de du ikke spiser og putt en og en vaffel direkte i brødristeren fra frossen tilstand.

Vaflene egner seg til all slags pålegg; både salt, fett og søtt!

Tid: Ca.5 min å blande sammen røra + tiden det tar å steke.
Antall: Denne oppskriften gir 8 – 10 store vafler
Karbohydrater: Vi beregner 5 gr. karbo pr. vaffel

Ingredienser:

8 egg
4-5 dl kokosmelk, tykk fullfett variant, gjerne hermetisk. Kan også bruke vanlig melk/ havremelk etc.
4 ss ekstra virgin olivenolje
100 gr mandelmel
2 ss fiberhusk
2 gulrøtter
1 liten squash (eller 0,5 om stor)
0,5 – 1 ts salt
0,3 ts kardemomme

Fremgangsmåte:

  1. Sett på vaffeljernet
  2. Pisk eggene på middels styrke
  3. Tilsett kokosmelk og olivenolje og bland sammen på svak styrke
  4. Mandelmel, fiberhusk, salt og kardemomme blandes godt inn i røra
  5. Tilsett revet gulrot og squash
  6. Ha litt smør/kokosfett i vaffeljernet og stek vaflene til de er gyllenbrune
  7. Anbefaler å steke opp hele røra på en gang, og så kjøle/fryse ned de vaflene som eventuelt blir til overs.

lavkarbo frokostvafler, vafler

Oppskrifter på rask, enkel og sunn mat!

Du får oppskrifter på hverdagsmat, desserter, hva du skal spise og hva du skal droppe, hva som holder blodsukkeret lavt. Oppskrifter som gir overskudd og en lettere hverdag.

Close

Sukker heter ikke bare sukker

Over 75 % av maten du finner i butikken er tilsatt sukker! Ofte gjemt bak eksotiske og ukjente navn. 

Legg igjen navn og epost, så får listen du kan ta med deg når du handler.