Denne oppskriften fikk jeg av Sunniva og Sverre, som er med i fellesskapet vårt her i Diabetescoachen. Så mange takk for at de ville dele en av sine favorittoppskrifter med oss. Gjør gjerne det du også! Slik kan flere få glede av den gode og sunne maten, i tillegg til at det er spennende og morsomt å prøve nye oppskrifter.
Disse vaflene er gode både til hverdags og helg. De holder deg godt noen dager i kjøleskap og kan fryses.
Tips! Frys ned de du ikke spiser og putt en og en vaffel direkte i brødristeren fra frossen tilstand.
Vaflene egner seg til all slags pålegg; både salt, fett og søtt!
Tid: Ca.5 min å blande sammen røra + tiden det tar å steke.
Antall: Denne oppskriften gir 8 – 10 store vafler
Karbohydrater: Vi beregner 5 gr. karbo pr. vaffel
Ingredienser:
8 egg
4-5 dl kokosmelk, tykk fullfett variant, gjerne hermetisk. Kan også bruke vanlig melk/ havremelk etc.
4 ss ekstra virgin olivenolje
100 gr mandelmel
2 ss fiberhusk
2 gulrøtter
1 liten squash (eller 0,5 om stor)
0,5 – 1 ts salt
0,3 ts kardemomme
Fremgangsmåte:
- Sett på vaffeljernet
- Pisk eggene på middels styrke
- Tilsett kokosmelk og olivenolje og bland sammen på svak styrke
- Mandelmel, fiberhusk, salt og kardemomme blandes godt inn i røra
- Tilsett revet gulrot og squash
- Ha litt smør/kokosfett i vaffeljernet og stek vaflene til de er gyllenbrune
- Anbefaler å steke opp hele røra på en gang, og så kjøle/fryse ned de vaflene som eventuelt blir til overs.