Denne oppskriften gir 12 minipaier det tar ca 10 minutter å lage, pluss 10 – 15 min i ovnen. Supre å servere varme, men kan også kjøles ned, pakkes godt inn og oppbevares i kjøleskap i en uke. Eller du kan fryse dem for mye lengre varighet (ca. 2 mnd.). Kan varmes i ca. 30 sek. i mikroovn eller på 160 grader i 3-5 min.
Ingredienser
- 12 store egg
- 1,5 dl skinke i små terninger
- 1 dl norwegia/jarlsbergost i små treninger (kan bruke annen ost eller sløyfe dersom ikke tåler mejeriprodukter)
- 0,5 dl hakket rød paprika
- 0,5 dl persille
- 1 ss hakket gressløk(eller tørket)
- 0,5 ts salt
- 0,5 ts grovkvernet sort pepper
Fremgangsmåte
- Forvarm ovnen til 160 gr c.
- Smør en muffinsform for 12 eller legg 12 papirformer sammen på en stekeplate. Jeg synes det beste er å putte papirformene oppi muffinsformen, for da holder de best på fasongen.
- Pisk sammen eggene i en stor bolle. Bland så i skinke, ost, persille, gressløk, salt og pepper.
- Hell eggeblandingen over i muffinsformene slik at de dekker ca ¾ av formen.
- Stek midt i ovnen i ca 10-15 min. til de er faste tvers gjennom.
Serveres gjerne varme med cherrytomater eller en frisk salat ved siden.