Mini paier med skinke og ost

 
Minipai er et supert lite måltid som kan nytes når som helst og hvor som helst.

Denne oppskriften gir 12 minipaier det tar ca 10 minutter å lage, pluss 10 – 15 min i ovnen. Supre å servere varme, men kan også kjøles ned, pakkes godt inn og oppbevares i kjøleskap i en uke. Eller du kan fryse dem for mye lengre varighet (ca. 2 mnd.). Kan varmes i ca. 30 sek. i mikroovn eller på 160 grader i 3-5 min.

Ingredienser

  • 12 store egg
  • 1,5 dl skinke i små terninger
  • 1 dl norwegia/jarlsbergost i små treninger (kan bruke annen ost eller sløyfe dersom ikke tåler mejeriprodukter)
  • 0,5 dl hakket rød paprika
  • 0,5 dl persille
  • 1 ss hakket gressløk(eller tørket)
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts grovkvernet sort pepper

Fremgangsmåte

  1. Forvarm ovnen til 160 gr c.
  2. Smør en muffinsform for 12 eller legg 12 papirformer sammen på en stekeplate. Jeg synes det beste er å putte papirformene oppi muffinsformen, for da holder de best på fasongen. 
  3. Pisk sammen eggene i en stor bolle. Bland så i skinke, ost, persille, gressløk, salt og pepper.
  4. Hell eggeblandingen over i muffinsformene slik at de dekker ca ¾ av formen. 
  5. Stek midt i ovnen i ca 10-15 min. til de er faste tvers gjennom. 

Serveres gjerne varme med cherrytomater eller en frisk salat ved siden.

Oppskrifter på rask, enkel og sunn mat!

Du får oppskrifter på hverdagsmat, desserter, hva du skal spise og hva du skal droppe, hva som holder blodsukkeret lavt. Oppskrifter som gir overskudd og en lettere hverdag.

Close

Sukker heter ikke bare sukker

Over 75 % av maten du finner i butikken er tilsatt sukker! Ofte gjemt bak eksotiske og ukjente navn. 

Legg igjen navn og epost, så får listen du kan ta med deg når du handler.