Glutenfritt og lavkarbo hverdagsbrød som holder fint på fasongen. Oppskriften gir 1 brød.
Ingredienser
1,2 dl yoghurt naturell, kokosyoghurt, kefir eller den fete delen av kokosmelk
1 ss eplesider eddik
6 dl mandelmel
0,5 dl gresskarfrø
0,5 dl solsikkefrø
0,5 dl chiafrø
0,5 dl arrowroot stivelse eller potetmel
2 ts bakepulver
0,5 ts natron
0,5 ts salt
3 store egg
2 ss olivenolje
1 ss fibersirup/honning
Valgfritt:
1 ss sesamfrø (strø over brødet før steking)
1 ss grovkornet salt (strøs over brødet før steking)
Fremgangsmåte
- Forvarm ovnen til 160 grader og smør inn eller dekk en brødform med bakepapir.
- Miks yoghurt naturell/kokosyoghurt/kefir eller den fete delen av kokosmelk sammen med eplesider eddik
- Bland mandelmel sammen med finmalte gresskar- solsikke- og chiafrø.
- Ha så arrowrotmel/potetstivelse, bakepulver, natron og salt oppi sammen med mandel og frømel.
- I en annen bolle blander du det våte: egg, yoghurt og eplesiderblandingen, olivenolje og fibersirup/honning.
- Ha det våte over i det tørre og bland det sammen til en deig. Ikke overdriv eltingen, det skal bare blandes lett sammen.
- Stekes midt i ovnen i ca 45 – 50 min. Du vet brødet er ferdig når en trepinne kommer tørr ut fra midten av brødet.
- La brødet hvile i formen i ca 5 min før du tar det over på en rist for å avkjøles.
- Brødet holder seg best i kjøleskapet.
TIPS! Doble, eller triple oppskriften og lag flere brød. Skjær gjerne brødet opp i biter og frys ned. Tas ut av fryseren etter behov. På denne måten går ingen brødsmuler til spille. Brødet holder seg i en-to uker i kjøleskapet.