Mandelbrød

Glutenfritt og lavkarbo hverdagsbrød som holder fint på fasongen. Oppskriften gir 1 brød.

Ingredienser

1,2 dl yoghurt naturell, kokosyoghurt, kefir eller den fete delen av kokosmelk

1 ss eplesider eddik

6 dl mandelmel

0,5 dl gresskarfrø

0,5 dl solsikkefrø

0,5 dl chiafrø

0,5 dl arrowroot stivelse eller potetmel

2 ts bakepulver

0,5 ts natron

0,5 ts salt

3 store egg

2 ss olivenolje

1 ss fibersirup/honning

Valgfritt:

1 ss sesamfrø (strø over brødet før steking)

1 ss grovkornet salt (strøs over brødet før steking)

Fremgangsmåte

  1. Forvarm ovnen til 160 grader og smør inn eller dekk en brødform med bakepapir.
  2. Miks yoghurt naturell/kokosyoghurt/kefir eller den fete delen av kokosmelk sammen med eplesider eddik
  3. Bland mandelmel sammen med finmalte gresskar- solsikke- og chiafrø. 
  4. Ha så arrowrotmel/potetstivelse, bakepulver, natron og salt oppi sammen med mandel og frømel.
  5. I en annen bolle blander du det våte: egg, yoghurt og eplesiderblandingen, olivenolje og fibersirup/honning.
  6. Ha det våte over i det tørre og bland det sammen til en deig. Ikke overdriv eltingen, det skal bare blandes lett sammen.
  7. Stekes midt i ovnen i ca 45 – 50 min. Du vet brødet er ferdig når en trepinne kommer tørr ut fra midten av brødet. 
  8. La brødet hvile i formen i ca 5 min før du tar det over på en rist for å avkjøles.
  9. Brødet holder seg best i kjøleskapet. 

TIPS! Doble, eller triple oppskriften og lag flere brød. Skjær gjerne brødet opp i biter og frys ned. Tas ut av fryseren etter behov. På denne måten går ingen brødsmuler til spille. 🙂 Brødet holder seg i en-to uker i kjøleskapet.

Sunt, saftig og mettende brød som holder blodsukkeret stabilt og bidrar til at du når dine helsemål!
Saftig brød med lite karbohydrater. Stabilt blodsukker. Diabetescoachen
Saftig brød med godt og sunt pålegg. Dette måltidet gir god energi som varer!

Oppskrifter på rask, enkel og sunn mat!

Du får oppskrifter på hverdagsmat, desserter, hva du skal spise og hva du skal droppe, hva som holder blodsukkeret lavt. Oppskrifter som gir overskudd og en lettere hverdag.

Close

Sukker heter ikke bare sukker

Over 75 % av maten du finner i butikken er tilsatt sukker! Ofte gjemt bak eksotiske og ukjente navn. 

Legg igjen navn og epost, så får listen du kan ta med deg når du handler.