Guro's lavkarbo og glutenfrie knekkebrød

 
Sprøe og gode knekkebrød

Vi har alltid spist mye knekkebrød så dette er en av de første oppskriftene jeg utviklet når vi startet med å redusere karbohydratene. Oppskriften har utviklet seg over et års tid etter tilbakemeldinger fra spesielt barna. Nå er knekkebrødene blitt en klassiker og et fast innslag hjemme hos oss – og gjester som smaker på dem vil alltid ha oppskriften.

Tid: 1 t (linfrø, chiafrø og psyllium husk skal svelle) + ca 30 – 40 min.
Steking: 175 grader i 30 – 40 min. Så på 100 grader i ca 1 time dersom de ikke er sprøe (avhengig av ovn og tykkelse på knekkebrødene)
Antall: ca 50 stk
Karbohydrater: ca. 5 gr. pr knekkebrød.

Ingredienser:

2 dl linfrø
2 ts chiafrø
6 spiseskjeer psyllium husk
3 dl mandelmel
1,5 dl havregryn (glutenfrie)
1,5 dl linfrømel (evt. linfrø som du selv kverner/kjører i blenderen)
4 dl solsikkefrø
4 dl sesamfrø
2 dl gresskar-/pepita frø (Jeg bruker å kjøre halvparten av frøene i blenderen for å få en litt finere konsistens på knekkebrødene)
1-2 teskje salt
1 teskje fenikkel (eller annet krydder for litt spennende smak) Kan sløyfes! OBS: Fenikkel er ikke alltid populært hos barna.
1 dl fibersirup (f.eks den fra Funksjonell mat) Valgfritt!
9 dl vann

Forslag til fibersirup. Hvis man vil ha dem litt søte. Fibersirup er ikke nødvendig for å lykkes med disse knekkebrødene.

Fremgangsmåte:

  1. Bland linfrø, chiafrø og psyllium husk og la det svelle i vann i ca. en time. Blandingen trenger ca 4-5 dl vann for å svelle til en geleaktig konsistens. PS Dette vannet kommer i tillegg til de 9 dl vann som er oppført i oppskriften.
  2. Bland alle de tørre ingrediensene, vann, fibersirup, så linfrø, chiafrø og psyllium husk inn i blandingen. Deigen skal være litt seig.
  3. Bruk en fast slikkepott til å smøre deigen jevnt utover et bakepapir. Bruk pizzadeler til å dele deigen i passe store ruter.
  4. Stekes i ovnen på 175 grader i 30 – 40 min.
  5. Ta knekkebrødene ut av ovnen, separer og evt. snu dem før du steker dem i ytterligere 30 min.
  6. Dersom de fortsatt er myke kan du sette dem i ovnen på 100 grader i 1-2 timer med stekeovnsdøren på gløtt.
  7. La knekkebrødene avkjøles fullstendig på rist og legg dem så i en tett boks.

Disse knekkebrødene er sunne og gode og holder blodsukkeret stabilt.

Deigen smøres ut på bakepapir med en slikkepott.

Rutes med pizzaruller.

Knekkebrødene avkjøles helt før de legges i tett boks.

Oppskrifter på rask, enkel og sunn mat!

Du får oppskrifter på hverdagsmat, desserter, hva du skal spise og hva du skal droppe, hva som holder blodsukkeret lavt. Oppskrifter som gir overskudd og en lettere hverdag.

Close

Sukker heter ikke bare sukker

Over 75 % av maten du finner i butikken er tilsatt sukker! Ofte gjemt bak eksotiske og ukjente navn. 

Legg igjen navn og epost, så får listen du kan ta med deg når du handler.