Fylt aubergine

De siste årene har jeg brukt mye tid på å lære fra middelhavslandenes matkultur. De har en kombinasjon av både smakfull og sunn mat som har levd og utviklet seg gjennom tusenvis av år. Middelhavskosten, som kjennetegnes av mye grønnsaker, urter, belgfrukter, ren fisk/kjøtt og olivenolje, er flere ganger kåret til verdens mest helsebringende kosthold.

Auberginen er stjerna i Imame Bayildi

Fylt aubergine, eller Imame Bayildi er en vegetarrett som har vært i det greske kjøkkenet i maaaange generasjoner!

Aubergin er en grønnsak vi trygt kan spise mer av. Nyere forskning som ser på hvilken mat vi kan bruke for å behandle eller forebygge sykdom trekker frem auberginen som en av «stjernene» fordi stoffer i den bidrar til å fornye og reparere kroppens stamceller.

Aubergine

Retten er veldig enkel å lage, tar ikke lang tid, og smaker fantastisk! Dette er en rik vegetarrett du kan servere alene , eller ved siden av stekt kylling, laks eller fetaost.

Oppskriften er beregnet for fire porsjoner.

Ingredienser

  • 2 auberginer
  • 4 klasetomater
  • 1 stor rød løk
  • 3 fedd hvitløk
  • ca 1 ss balsamic vinegar
  • Olivenolje
  • 1 ss molasse (valgfritt, jeg lager ofte uten)
  • salt og pepper
  • urter som persille, mint, oregano, basilikum (ferske eller tørket som krydder)

Fremgangsmåte

  1. Vask og skjær auberginen i to på langs.
  2. Kutt et rutenett inn i auberginens fruktkjøtt og pensle med olivenolje
  3. Legg den ned i en ildfast form og forstek auberginen i 200 grader i ca. 10 min. slik at grønnsaken blir litt mørere
  4. Finhakk hvitløk, løk og tomat
  5. Stek hvitløk og løk i olivenolje i 2-3 min før du har tomatene oppi pannen
  6. La dette steke i noen minutter før du tilsetter balsamic vinegar og krydrer med salt og pepper
  7. Bruk en skje til å grave ut endel av auberginens fruktkjøtt og ha det oppi sammen med tomater og løk. Pass på å ikke grave ut for mye for skallet til de halve auberginene skal kunne romme fyllet
  8. Krydre og smak til tomat og løkblandingen med valgfrie urter
  9. Ha tomat og løkblandingen oppi de halve auberginskjellene. Fyll dem helt opp
  10. Stek dem i ovnen på 200 grader i 15 – 20 minutter
  11. Serveres med en klatt gresk yoghurt eller rømme

 

Kali Orexi (god appetit) 🇬🇷

Oppskrifter på rask, enkel og sunn mat!

Du får oppskrifter på hverdagsmat, desserter, hva du skal spise og hva du skal droppe, hva som holder blodsukkeret lavt. Oppskrifter som gir overskudd og en lettere hverdag.

Close

Sukker heter ikke bare sukker

Over 75 % av maten du finner i butikken er tilsatt sukker! Ofte gjemt bak eksotiske og ukjente navn. 

Legg igjen navn og epost, så får listen du kan ta med deg når du handler.