Tid: Ca. 20 min.
Karbohydrater: Vanskelig å regne ut nøyaktig når alt er blandet og i små biter, men vi beregner ca 5 gr karbo pr porsjon.
Innhold av karbo pr 100 gram for grønnsakene i denne oppskriften: Squash 3,1 gr.,Grønn paprika 2,8 gr., Gulrot 10 gr., Purreløk 14 gr.
Kokosmelk: 6 gr karbo pr. 100 gr.
Ingredienser:
1 boks fet kokosmelk
2 ts rød karripasta
5 dl fiskekraft/buljong
5 dl vann
Grønnsaker som 1/2 purre, 2 squash (eller en stor), 2-3 gulrøtter, 1 grønn paprika,
Urter som persille, dill, gressløk – det du får tak i eller har i hus. Har du ikke urter kan du eksperimentere med ulike krydder.
1 klype salt
Ca 1 ts pepper
Saften fra 1/2 lime/sitron hvis du har.
5 – 600 gram fisk/skalldyr. Jeg bruker vanligvis laks og reker/scampi. Men annen fisk som torsk, steinbit og sei blir også bra. Det er ikke alltid jeg har reker i.
Fremgangsmåte:
Hell kokosmelken i en stor gryte, tilsett karripasta og rør godt sammen. Tilsett fiskekraft/buljong og vann og la det varmes til kokepunktet.
Kutt opp grønnsakene og ha det oppi suppen.
Skjær fisken i passe små stykker og ha det oppi suppen. La det trekke i 3 min.
Tilsett så evt rekene/scampi og la alt trekke videre i 2 min.
Tilsett grovhakkede urter og smak til med salt, pepper og lime/sitron.
Variasjon:
Som nevnt kan du bruke all slags fisk og skalldyr i denne suppen.
Du kan også gjøre den til en kyllingsuppe ved å bytte ut fisken med kyllingbiter og fiskekraften med kyllingkraft/-buljong.