Blomkålris

Bytt ut pasta, ris og poteter med et sunnere og mer fiberrikt alternativ. Blomkål er proppfullt av vit. C som er spesielt gunstig for immunforsvaret og øker opptaket av jern fra andre matvarer. Denne blomkålrisen tar bare noen minutter å lage, og med min fremgangsmåte blir den også sprø. Dette er måten jeg har fått små og store til å elske blomkålris her i huset 

Ingredienser

  • 1 middelstort blomkålhode holder til 4-5 personer
  • 1 ss smør/annet stekefett
  • Salt og pepper etter smak

Fremgangsmåte

  1. Vask blomkålhodet og fjern blader og stilken
  2. Bruk et rivjern og riv blomkålen opp i passe store fliser
  3. Varm opp en stekepanne med smør
  4. Stek blomkålflisene i et par minutter til de er varme og har fått litt gyllen farge
  5. Serveres varm
Jeg bruker rivjern til å raspe opp blomkålen
Jeg steker blomkålrisen i smør i pannen til den blir gyllen og litt sprø
Server gjerne blomkålris ved siden av kyllinggryte

Oppskrifter på rask, enkel og sunn mat!

Du får oppskrifter på hverdagsmat, desserter, hva du skal spise og hva du skal droppe, hva som holder blodsukkeret lavt. Oppskrifter som gir overskudd og en lettere hverdag.

Close

Sukker heter ikke bare sukker

Over 75 % av maten du finner i butikken er tilsatt sukker! Ofte gjemt bak eksotiske og ukjente navn. 

Legg igjen navn og epost, så får listen du kan ta med deg når du handler.