Disse vaflene gjør søndagsfrokosten «magical»!
Uten tvil en favoritt hos oss!
Tid: Ca 15 – 20 min i forberedelse og steketid.
Antall: Denne oppskriften gir ca 12 vafler.
Karbohydrater: 5 – 10 gr. pr. vaffel.
Ingredienser:
6 egg, helst romtempererte
1,5 dl mandelmelk
1 dl kokosmelk eller fløte
5 ss fibersirup gold, evt erstatt 2 av ss med honning eller maple syrup (vi bruker Lakanto Maple flavoured syrup med 1 gr. net. karbo)
3 ss smør og 3 ss kokosolje – smeltet
1 ts vaniljeekstrakt
5 dl mandelmel (du kan også bruke annet nøttemel fra f.eks cashew eller macadamianøtter)
6 ss kokosmel
1 ts natron
0,3 ts salt (havsalt eller annet salt av god kvalitet)
ca 2 dl blåbær
Fremgangsmåte:
- Sett på vafeljernet på laveste temperatur, øk temperaturen når du er klar til å begynne å steke vaflene.
- Bland alle ingrediensene, unntatt blåbær, i den rekkefølgen de står. Bruk en hurtigmikser.
- Blandes godt sammen men ikke la den stå å gå. Når det er blandet slår du av hurtigmikseren ellers kan røra bli «flat».
- Ta ca 2 ss røre i vaffelformen, strø noen blåbær over og stek til den har fått en gyllen farge.
Tips: Kan også steke vaflene uten blåbær eller bruke sjokoladebiter i stedet (Obs da blir det annen mengde karbohydrater.)