Blåbærvafler

Lavkarbo båbærvafer smaker himmelsk med bacon og avokado.

Disse vaflene gjør søndagsfrokosten «magical»!

Uten tvil en favoritt hos oss!

Tid: Ca 15 – 20 min i forberedelse og steketid.
Antall: Denne oppskriften gir ca 12 vafler.
Karbohydrater: 5 – 10 gr. pr. vaffel.

Ingredienser:

6 egg, helst romtempererte
1,5 dl mandelmelk
1 dl kokosmelk eller fløte
5 ss fibersirup gold, evt erstatt 2 av ss med honning eller maple syrup (vi bruker Lakanto Maple flavoured syrup med 1 gr. net. karbo)
3 ss smør og 3 ss kokosolje – smeltet
1 ts vaniljeekstrakt
5 dl mandelmel (du kan også bruke annet nøttemel fra f.eks cashew eller macadamianøtter)
6 ss kokosmel
1 ts natron
0,3 ts salt (havsalt eller annet salt av god kvalitet)
ca 2 dl blåbær

Fremgangsmåte:

  1. Sett på vafeljernet på laveste temperatur, øk temperaturen når du er klar til å begynne å steke vaflene.
  2. Bland alle ingrediensene, unntatt blåbær, i den rekkefølgen de står. Bruk en hurtigmikser.
  3. Blandes godt sammen men ikke la den stå å gå. Når det er blandet slår du av hurtigmikseren ellers kan røra bli «flat».
  4. Ta ca 2 ss røre i vaffelformen, strø noen blåbær over og stek til den har fått en gyllen farge.

Tips: Kan også steke vaflene uten blåbær eller bruke sjokoladebiter i stedet (Obs da blir det annen mengde karbohydrater.)

 

Lavkarbo blåbærvafler

Hjemmeknipsa bilde, men jeg lover deg; disse vaflene leverer!

Oppskrifter på rask, enkel og sunn mat!

Du får oppskrifter på hverdagsmat, desserter, hva du skal spise og hva du skal droppe, hva som holder blodsukkeret lavt. Oppskrifter som gir overskudd og en lettere hverdag.

Close

Sukker heter ikke bare sukker

Over 75 % av maten du finner i butikken er tilsatt sukker! Ofte gjemt bak eksotiske og ukjente navn. 

Legg igjen navn og epost, så får listen du kan ta med deg når du handler.