Avokado med egg

Avokado er en fantastisk kilde til vitamin C, E, K og B6 i tillegg til å inneholde mineraler og sporstoffer som folat, magnesium og potassium. I tillegg inneholder avokado den sårt trengte fettsyren Omega 3 som mange av oss dessverre får for lite av.

Så mange gode grunner til å spise denne frukten. Ja det er en frukt selv om den ikke smaker søtt. Eller – pr definisjon er den faktisk et stort bær, fordi den har et frø (ett stort frø som ligger i midten).

Dette er en nydelig søndagsfrokost eller noe du kan lage klart og spise kaldt. Holder seg godt innpakket i kjøleskapet i 6-7 dager.

Oppskrift for to personer, beregn en halv avokado pr person.

Ingredienser

  • en stor avokado
  • 2 egg
  • salt og pepper
  • vårløk/rødløk, tomat, kruspersille, gressløk (bruk det du har)
  • evt. sprøstekt bacon eller fersk skinke, kaviar, sardiner …. nesten alt er godt ved siden.

Fremgangsmåte

  • Sett ovnen på 180 grader
  • Skjær avokadoen i to og legg den med skallet ned i en ildfast form.
  • Ha ett egg i hvert hull der steinen har vært (2 egg til en avokado). Mulig du må grave ut litt avokado for å få plass til egget (dette spiser du isåfall 
  • Strø salt og pepper over
  • Ha gjerne vårløk/rødløk og tomatbåter/cherrytomater oppi formen sammen med avokadoene
  • Stekes midt i ovnen i ca 15 – 20 min. til eggene har den konsistensen du foretrekker
  • Ha på bacon, skinke eller annen topping, eller bare spis som den er; varm og fantastisk god 

Oppskrifter på rask, enkel og sunn mat!

Du får oppskrifter på hverdagsmat, desserter, hva du skal spise og hva du skal droppe, hva som holder blodsukkeret lavt. Oppskrifter som gir overskudd og en lettere hverdag.

Close

Sukker heter ikke bare sukker

Over 75 % av maten du finner i butikken er tilsatt sukker! Ofte gjemt bak eksotiske og ukjente navn. 

Legg igjen navn og epost, så får listen du kan ta med deg når du handler.