Så mange gode grunner til å spise denne frukten. Ja det er en frukt selv om den ikke smaker søtt. Eller – pr definisjon er den faktisk et stort bær, fordi den har et frø (ett stort frø som ligger i midten).
Dette er en nydelig søndagsfrokost eller noe du kan lage klart og spise kaldt. Holder seg godt innpakket i kjøleskapet i 6-7 dager.
Oppskrift for to personer, beregn en halv avokado pr person.
Ingredienser
- en stor avokado
- 2 egg
- salt og pepper
- vårløk/rødløk, tomat, kruspersille, gressløk (bruk det du har)
- evt. sprøstekt bacon eller fersk skinke, kaviar, sardiner …. nesten alt er godt ved siden.
Fremgangsmåte
- Sett ovnen på 180 grader
- Skjær avokadoen i to og legg den med skallet ned i en ildfast form.
- Ha ett egg i hvert hull der steinen har vært (2 egg til en avokado). Mulig du må grave ut litt avokado for å få plass til egget (dette spiser du isåfall
- Strø salt og pepper over
- Ha gjerne vårløk/rødløk og tomatbåter/cherrytomater oppi formen sammen med avokadoene
- Stekes midt i ovnen i ca 15 – 20 min. til eggene har den konsistensen du foretrekker
- Ha på bacon, skinke eller annen topping, eller bare spis som den er; varm og fantastisk god